Наші читачі чудово пам'ятають, що з 1 грудня поточного року звертатися за призначенням субсидії необхідно до Пенсійного фонду, а Мінсоцполітики цими питаннями вже не займається. Важливо розуміти той факт, що правила призначення не змінилися, проте є певні моменти, які потрібно уважно вивчити.

Про це стало відомо завдяки новому нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Так, у випадку, якщо члени сім'ї, зареєстровані, але фактично не проживаючі за вказаною в реєстраційних даних адресою, нададуть документи, що підтверджують, про фактичне місце свого проживання, дохід таких членів сім'ї при розрахунку субсидії не враховується.

Якщо ж у складі домогосподарства кількість зареєстрованих членів домогосподарства, що фактично проживають, менша, ніж кількість членів домогосподарства, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), то соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування розраховуються на фактично проживаючих зареєстрованих за цією адресою членів домогосподарства.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Рішення у таких випадках приймаються на підставі документів, що підтверджують "непроживання" особи на адресу домогосподарства, або актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання.

Нагадаємо, субсидій не отримають: українцям назвали умову, за якої пільги неможливі.

Раніше повідомлялося, 8500 гривень за "закриті" очі: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах.

Також, чи залишиться скисати на полицях? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, сир та сметану.