Росіяни нам щодня паскудять практично у всіх сферах. Цього разу через ситуацію зі світлом продукти подорожчають ще сильніше.

Про це йдеться у новому сюжеті від ТСН .

Справа в тому, що багатьом виробництвам доводиться закуповувати генератори, щоби продовжувати роботу. Однак така можливість є далеко не у всіх, зокрема, якщо це фермери.

збір урожаю, фото: Уніан
збір урожаю, фото: Уніан

Підприємства, що переробляють сільгосппродукцію, працюють ледь на третину потужностей, а частина цьогорічного врожаю і досі на полях, враховуючи той факт, що за вікном уже на всю зиму. Причина в тому, що зерно нема де складати та зберігати, а експорт налагодити практично неможливо через війну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Елеватори все ще не просушили все зерно, яке було зібрано восени та взимку. Завадила погода, російські обстріли, а також частковий блекаут. Але, з настанням холодів, на диво, стало простіше.

Зерно, фото: скріншот з відео
Зерно, фото: скріншот з відео

"Взяв мороз, тримає, і ми користуємось погодними умовами та збираємо врожай", - каже інженер Михайло.

Однак це лише півсправи, адже врожай ще треба висушити, а без світла елеватори, на жаль, не працюють.

Більше половини кукурудзи все ще на полях, і найімовірніше вона там залишиться найближчим часом, якщо ситуація не стабілізується.

"Після таких зупинок нам дуже складно відновити процес. Повні преси продукції, їх потрібно розвантажити, вона вже далі не зможе перероблятися, і за новим провести запуск", - розповідає головний енергетик підприємства Олександр Насрідінов.

Усі ці процеси призводять до дефіциту частини товарів в Україні, а отже, і до зростання цін у найближчій перспективі. Потрібно готуватись до всього.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти

Раніше повідомлялося, що бензин, дизпаливо та автогаз: які цінники виставили АЗС на вихідні

Також водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою