З початку повномасштабної війни цінники в українських супермаркетах помітно зросли, особливо деякі групи товарів. Що за цей час подорожчало найбільше, повідомляє портал Мінфін.

Рівень інфляції у листопаді збільшився на 0,7%. При цьому ціни на продукти з березня до листопада піднялися на 22,2%. Втім, окремі категорії продуктів стали справжніми рекордсменами подорожчання.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Так, яйця за ці місяці подорожчали найбільше – на 80,7%. Слідом за ними йдуть фрукти, що зросли в ціні на 70,5% і овочі - на 49,7%. У четвірку рекордсменів увійшла і риба, яка стала дорожчою на 45,5%.

Інші продукти подорожчали так:

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • цукор – 32,9%;
  • макарони – 27,5%;
  • олія – 25,7%;
  • м'ясо – 24,4%;
  • кисломолочний сир – 22,6%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що надалі ситуація з цінами навряд чи покращуватиметься. Наприклад, тому, що через відключення світла багато підприємств переходять працювати від генераторів, що підвищує витрати й у кінцевому підсумку позначиться вартості продукції. Також деякі підприємства не можуть повноцінно працювати на генераторах та змушені скорочувати виробництво.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.