Відтепер українському бізнесу дозволили продавати населенню електроенергію із генераторів, загальна потужність яких становить до 5 мегават.

Підприємствам або закладам не потрібна ліцензія на надання такої послуги. Про це розповів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у своєму Telegram-каналі.

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Він зазначив, що багатьох бізнесменів турбувало це питання, оскільки прості українці частенько мають бажання "підзарядитися" від їхньої електрики, яку виробляють генератори. Подібна діяльність не суперечить закону та не вимагає ліцензування, якщо обладнання не перевищує потужність до 5 мегават, як заявив Гетьманцев.

"Більшість бізнесменів звертається з питанням про законність діяльності з продажу електроенергії, що виробляється генераторами. Відповідаю: діяльність законна, ліцензуванню не підлягає (обладнання потужністю до 5 мегават), платниками акцизу на ел/ен є лише ліцензіати" , - висловився експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Це означає, що українському бізнесу можна сміливо продавати електроенергію, а простому населенню користуватися ним. Це дуже актуально за часів тривалого і навіть короткочасного блекауту.

Раніше ми писали про те, що обов'язково потрібно зробити українським водіям перед техоглядом 2023 року.

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка

Також портал Знай.ua писав, що субсидію можна отримати набагато простіше: у ПФУ підказали, як це зробити швидко