Українці можуть отримати фінансову допомогу у розмірі 500 євро на одну людину, втім, це стосується лише тих громадян, які виїхали до Іспанії як біженці. Про це повідомляється на сайті уряду Каталонії.

До середини літа 2022 року Іспанія не виплачувала українцям грошову допомогу, але тепер у деяких регіонах почали оформляти допомогу. Втім, щоб отримати їх, потрібно відповідати низці критеріїв. Так, виплати можуть бути призначені тим, хто постраждав внаслідок війни – отримали травми, зруйновано чи пошкоджено будинок та інше.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Претендувати на допомогу можуть українські біженці, зареєстровані в Каталонії, дохід яких не перевищує 481 євро на кожного члена сім'ї. Також виплати доступні мамам з дітьми з доходом не більше ніж 629 євро на місяць.

Мінімальний розмір допомоги становить 400 євро, але також є доплата у розмірі 100 євро за кожну дитину у сім'ї. Як довго українські біженці зможуть отримувати допомогу від влади Каталонії наразі невідомо.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Євро. Фото: скриншот Youtube
Євро. Фото: скриншот Youtube

До речі, в Іспанії налічує понад 130 тисяч українців і перше місце серед регіонів, які дали притулок найбільшій кількості біженців, стала Валенсія, а Каталонія – на другому місці.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.