30 листопада 2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України, в якій йдеться про припинення автоматичного нарахування державної соціальної допомоги та пільг під час військового стану.
Внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім'ї, самотні матері з 1 січня 2023 року мають знову оформлятися самостійно.
Соцвиплати, фото: ukurier.gov.ua
Соцвиплати, фото: ukurier.gov.ua
Це не стосуватиметься тих людей, які продовжують жити в районі проведення бойових дій, перебувають у тимчасовій окупації чи в оточенні. Але тим, хто перебуває на підконтрольній Україні території, з першого січня потрібно буде подавати відповідну заяву до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) із пакетом документів.

Органи соціального захисту населення зобов'язані сповістити пільговиків про те, що виплати/пільги будуть припинені (за допомогою повідомлення поштою, електронною поштою або за допомогою засобів мобільного зв'язку). Органи Пенсійного фонду проведуть перерахунок пільг після 1 січня 2023 року після поводження з переліком необхідних документів.

соцвиплати
соцвиплати

Ще відомо і те, що кошти, виплачені під час військового стану, на момент подання нових заяв - поверненню не підлягають.

Нагадаємо, субсидію можна отримати набагато простіше: у ПФУ підказали, як це зробити швидко

Як повідомляв "Знай.uа", українці через "Дiю" зможуть отримувати соцвиплати: як це працюватиме і для чого

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Знай.uа писав, гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують : супермаркети показали нові ціни на продукти