Багато українців продовжують зазнавати фінансових труднощів через війну, проте зростання цін на ті чи інші категорії продуктів - посилюють нестачу коштів.

Щодня зростають ціни на послуги, різні товари та продукти. Наразі вчені Інституту аграрної економіки спрогнозували, як зміняться роздрібні ціни на деякі продукти, напередодні Нового року, адже українці досі хвилюються - чи подешевшають яйця і коли. Повідомляється, що незабаром їхня вартість стабілізується, а до лютого та березня 2023 року ситуація має змінитися на краще, бо виробництво яєць буде збільшено, а це має знизити ціни.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Тим не менш, ми все ж таки побачимо те, як зростають ціни... але на інші категорії продуктів. Наприклад, м'ясо має зрости в ціні на сім відсотків. Слідом за ним йде, звичайно ж, молоко та молокопродукти (їхня вартість підніметься десь на 5-7%).

Також не варто забувати про овочі з борщового набору. Незважаючи на те, що цьогорічний урожай достатній, вартість овочів може зрости до п'яти-семи відсотків, оскільки росіяни продовжують масові ракетні удари по Україні, що призводить до проблем з критичною інфраструктурою (електрикою). І воно, зокрема, впливає на ціноутворення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

І ще неприємніша новина від експертів, що навіть після того, як святковий пік споживання вляжеться – уповільнення інфляції чекати не варто. Глава департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук зі 100% ймовірністю прогнозує зростання цін до кінця зими. Лише у березні 2023 року можна буде побачити уповільнення інфляції і те цього може і не бути.

Нагадаємо, чи бути ковбаскам та котлетам на святковому столі: продавці показали оновлені ціни на м'ясо

Як повідомляв "Знай.uа", не злипнеться: українські супермаркети показали ціни на апельсини, банани, мандарини та яблука

Знай.ua писав, помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч