Щодня, починаючи з 24 лютого 2022 року, через повномасштабну війну, розв'язану Росією, в нашій країні продовжується підвищення цін на послуги, товари та продукти.

Багато українців зазнавали фінансових труднощів через війну, проте зростання цін на ті чи інші категорії продуктів посилили нестачу коштів. Наразі аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Валентин Литвинов нагадав те, як змінювалися ціни у грудні 2021 року, порівнявши ситуацію із сьогоднішнім днем.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Наприклад, тоді багато хто міг помітити, як сильно зросла вартість білокачанної капусти... вона злетіла на 77%. Це призвело до того, щоб приготувати борщ, потрібно було витратити ще більше грошей. Але, на жаль, не лише через капусту.

На 45 відсотків у грудні 2021 року зросла ціна на буряки та моркву. На 24% подорожчала вартість цибулі, а курячих яєць категорії C1 – на 18%.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Але те, що відрізняє грудень 2021 року від грудня, навіть незважаючи на те, що ми живемо в умовах війни, це хороший урожай. Валентин Литвинов заявляє, що саме ця причина змушує ціни на овочі стабілізуватись. Хоча масові ракетні удари, що продовжуються, можуть додати проблем переробникам м'ясомолочної продукції, а також виробникам товарів, які потребують спеціальних умов зберігання.

Нагадаємо, чи бути ковбаскам та котлетам на святковому столі: продавці показали оновлені ціни на м'ясо

Як повідомляв "Знай.uа", гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти

Знай.ua писав, дешевше грибів? У супермаркетах змінилися ціни на овочі, скільки просять за моркву, цибулю та гриби