2022 рік - рік досить незвичайний, якщо говорити про нього м'яко... адже Росія розпочала повномасштабну війну проти нашої країни.

Щодня гинуть мирні жителі, воїни ЗСУ, захищаючи нашу свободу та незалежність. Також знищуються цілі міста, об'єкти інфраструктури. Все це призводить до підвищення цін на послуги, товари та товари. Багато українців зазнавали фінансових труднощів через війну, проте зростання цін на ті чи інші категорії продуктів посилили нестачу коштів. Але потрібно паралельно готуватися до того, що ситуація погіршуватиметься, бо приборкати зараз інфляція просто неможливо.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Агроцентр KSE(Центр досліджень продовольства та землекористування) поділився своєю версією того, як розташувалися продукти в порядку від найбільшого підвищення цін до найменшого. На першій позиції розташовується ріпчаста цибуля (він виріс у вартості на 138 відсотків). Морква не пішла далеко (135%).

Далі йдуть яйця курячі категорії C1 (+76%), гречана крупа (+55%), свинина (+42%), крупа вівсяна (+38%), просо (+34%), цукор (+33%) та сметана (+31%).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Супермаркет, фото Знай.ua
Супермаркет, фото Знай.ua

Трохи менше подорожчало вершкове масло, пастеризоване молоко, макаронні вироби, хліб житній, курячі тушки та соняшникова олія. І останнє, що можна виділити з категорій, що подорожчало найменше – це батон, картопля, борошно пшеничне та яловичина.

Нагадаємо, чи бути ковбаскам та котлетам на святковому столі: продавці показали оновлені ціни на м'ясо

Як повідомляв "Знай.uа", не злипнеться: українські супермаркети показали ціни на апельсини, банани , мандарини та яблука

Знай.ua писав, дешевше грибів? У супермаркетах змінилися ціни на овочі, скільки просять за моркву, цибулю та гриби