Наразі продукти не дорожчають та не дешевшають, а знаходяться в певній стабільності, однак є тенденційність, яка показує, що деякі категорії товарів таки дорожчають.

На моніторинговому сайті Мінфін публікують щодобове оновлення ціни на борошно, тому стало відомо, що супермаркети підняли цін на борошно та олію, які традиційно "розлітаються" напередодні різдвяних та новорічних світах, адже господині печуть пряники, штолени, пампухи тощо.

Борошно, скріншот: YouTube
Борошно, скріншот: YouTube

Ціна піднялася не стрімко, але відчутно. Якщо у минулому місяці середня ціна знаходилась у межах 20,94 грн, то тепер ціна зросла до 21,30 грн з кілограм борошна "Хуторок пшеничне".

Ціна на борошно, скриншот Мінфін
Ціна на борошно, скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Найдешевше борошно українці можуть купити в супермаркетах Novus – по 20,19 грн за кг, а найдорожче продукт коштує в "Ашані" – 22,10 грн за кг.

Соняшникова олія за місяць подорожчала ненабагато. У середньому вартість 850 мл олії "Олейна" рафінована сьогодні складає 62,97 грн. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована коштує 65,75 грн за 850 мл.

Ціна на олію, скриншот Мінфін
Ціна на олію, скриншот Мінфін

Ціна на олію, скриншот Мінфін
Ціна на олію, скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що українці через "ДiЯ" зможуть отримувати соцвиплати: як це працюватиме і для чого.

Як повідомляв "Знай.ua" у супермаркетах змінились ціни на овочі, скільки просять за моркву, цибулю та гриби.

Також "Знай.ua" інформував, через які овочеві страви можна набрати вагу: великий обман, який "осяде" на талії та боках.