Українців закликали не ходити і не їздити лісосмугами. Нині короткий шлях може стати останнім для вас.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій в Україні у власному Telegram-каналі.

Там вирішили нагадати українцям, чому вкрай небезпечно використовувати польові та лісові дороги для пересування на ногах чи транспортних засобах.

На територіях, які вже звільнені від російських окупантів, досі лежить величезна кількість ворожих мін, а також боєприпасів, що ще не спрацювали.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Росіяни не вміють нормально програвати і залишають по собі величезну кількість неприємних сюрпризів.

Щодня співробітники ДСНС проводять розмінування лісів, а також сільгоспугідь, але це все тривалий процес, і для повного розмінування знадобляться багато років.

Знешкодження міни. Фото: Telegram
Знешкодження міни. Фото: Telegram

При цьому, незважаючи на всі попередження, люди продовжують відвідувати ліси, де все ще зберігається безліч мін. Наприклад, у Харківській області одразу двоє чоловіків підірвалися на ворожій міні, і на жаль це закінчилося смертю. Прості правила можуть зберегти вам життя.

До речі, навіть незважаючи на те, що бойові дії на території Київської області вже не ведуться практично 9 місяців, у лісах передмістя все ще зберігається багато небезпек.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

Нагадаємо, що війна забрала в українців вже третину доходів, і кінця цього не видно: експерт поділився плачевною статистикою

Раніше повідомлялося, що у ПФУ розповіли, чи стане машина проблемою для оформлення субсидії, і що в таких випадках робити

Також заощадите на дровах цілий стан: українцям розповіли важливу зимову хитрість