Українці своєчасно отримуватимуть соціальні виплати від держави у 2023 році, незважаючи на війну в країні, і всі програми продовжать свою роботу. Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Війна, як відомо, дуже б'є по державному бюджету. Дається взнаки ще той факт, що багато українців залишили країну, і економіка підхитнулася. Ці фактори призвели до необхідності оптимізувати всі витрати, зокрема соціальні, повідомляє Жолнович.

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

"Ми називаємо бюджет 2023 бюджетом перемоги, де 50% усіх існуючих видатків спрямовується саме на оборону. Це – перший пріоритет. А друга позиція, це – соціальні витрати. І, якщо ми говоримо про обов'язкові виплати, то є ті напрямки, які дозволяють людям пережити всі складнощі воєнного часу, якимось чином уникнути бідності, отримати додаткову підтримку, коли є ризики малозабезпеченості, у сім'ї багато дітей – жодна з цих програм не зменшена та не зупинена”, - наголосила міністр.

Як розповіла Жолнович, влада оптимізувала лише програми розвитку, які передбачали б додаткові напрями.

Також вона нагадала, що наступне підвищення пенсій відбудеться у квітні 2023 року, а потім буде невеликий перерахунок виплат для окремих категорій пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пенсіонери, фото finam
Пенсіонери, фото finam

"В той же час питання пенсій, субсидій, всіх виплат та допомоги, зокрема малозабезпеченим, дітям тощо — без сумніву зберігається. Ми, хоч і незначно, але збільшили допомогу на наступний рік у бюджеті – у межах 5%. Розуміємо, що це не покриває повністю наявну інфляцію. Але суттєво збільшити допомогу безпосередньо немає можливості", - повідомила Жолнович.

Виплата пенсій у 2023 році безпосередньо залежатиме від міжнародної допомоги та від того, як довго триватиме війна.

Раніше ми писали про те, що війна забрала в українців вже третину доходів, і кінця цього не видно: експерт поділився плачевною статистикою

Як повідомляв Знай.ua, у ПФУ розповіли, чи стане машина проблемою для оформлення субсидії.