На тлі війни в Україні дуже зріс рівень безробіття серед населення. Люди витрачають більше, ніж заробляють. Це пов'язано з тим, що пропозицій поменшало, конкуренція злетіла, а багато компаній зовсім закрилися через нинішні події.

З цієї причини держава прийняла рішення виплачувати допомогу безробітним. Програма на підтримку українців має назву "Армія відновлення".

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Така ініціатива полягає у тому, щоб фінансово допомогти безробітним українцям, але не залишити їх без діла, а долучити до громадських робіт.

Механізм діє так: якщо людина, яка звернулася до Центру зайнятості, не знайшла роботу протягом 30 календарних днів, вона буде залучена до громадських робіт. Це насамперед стосується тих, хто не має стажу та не претендує на законні виплати, спираючись на зарплату, яку вони отримували до звільнення.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Суспільні роботи для безробітних. Фото: скриншот з відео
Суспільні роботи для безробітних. Фото: скриншот з відео

Наразі громадськими роботами займаються понад 3 тисячі українців. Вони отримують 6700 гривень на місяць – це розмір мінімальної зарплати у країні. Відомо, що у програмі беруть участь у більшості мешканців Київської області – 770 осіб, у Сумській області залучено 739, а у Полтавській 697 осіб.

Держава в рамках цієї програми вже виплатила українцям понад 18 мільйонів гривень. Дійсною вона буде і в 2023 році.

Раніше ми писали про те, що витрати на бензин можна зменшити: водіям розкрили три хитрощі для економії

Як повідомляв Знай.ua, у ПФУ розповіли, як не залишитися ошуканими та розрахувати реальну суму пенсії