Деяким українцям можуть припинити виплату соціальної допомоги. Хто у зоні ризику та чому можуть залишити без державної допомоги, розповідає інформаційний портал "На пенсії".

За інформацією Міністерства соціальної політики, деякі категорії українців ризикують позбутися державної допомоги. Йдеться про осіб, які отримують виплати за статусом ВПО. Відповідні органи періодично проводять перевірки за місцем проживання.

Отримання соцдопомоги, кадр з відео
Отримання соцдопомоги, кадр з відео

Так, якщо людину не застали за вказаним під час реєстрації як ВПО місцем проживання, то вона буде позбавлена ​​виплат, втім, не назавжди. Українець матиме в запасі десять календарних днів, щоб звернутися до органів соціального захисту та підтвердити свій статус.
Варто наголосити, що відновити виплати реально, якщо людина має поважну причину для тривалої відсутності.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"У разі, якщо людина їздила кудись відпочивати або була, наприклад, у відрядженні, повертається пізніше, вона подає заяву - і виплати буде відновлено", - пояснює голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: в Мінсоцполітики дали інструкцію.

Також наш портал інформував, затримка субсидій та лікарняних: у Міністерстві соціальної політики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.