Для всіх наших читачів, які просто не уявляють своєї новорічної ночі без гарної та ошатної ялинки, а таких, як кажуть експерти, більше 80%, з'явилася корисна інформація.

Відомо, що люди переважно хочуть бачити у себе вдома живі дерева. Тому дуже важливо вибрати якісну, а головне – "ліцензовану" ялинку. Потім, після свят, її потрібно правильно утилізувати.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як правильно вибрати ялинку. Про це розповіли експерти одному із українських видань.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Часто буває, що ми купуємо новорічне дерево та не звертаємо уваги на його походження. Кожна ялина чи сосна мають бути занесені до державного реєстру обліку деревини. Дерево повинно мати штрих-код та маркування. Це робиться для того, щоб захистити наші ліси від незаконного рубання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Окрім маркування дерево ще й має бути якісним. Для цього постукайте ялинкою по землі. Якщо вона свіжа, її голки не повинні сипатися. Відразу після покупки ялинки її треба поставити на балкон хоча б на кілька годин, таким чином дерево акліматизується.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Також за ялиною потрібен належний догляд. Справжній олдскул - встановлення ялинки у відро з піском. Так дерево довше збереже свіжість, а якщо поливатимете його кожні два дні, то простоїть до березня!

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Хтось ялинку виносить на смітник, хтось викидає з вікна, а в кого ялинка стоїть до літа. Усі ці знайомі нам сюжети треба забути. Використане дерево треба обов'язково здати на переробку. Щорічно у столиці після новорічних свят відкриваються пункти прийому ялинок від КО "Київзеленбуд".

Список адрес публікують на порталі КМДА вже у перші дні Нового року. Там дерева використовують для мульчування (добрива грунтів) або ж віддають на поживу тваринам.

Але все ж таки радимо вибирати штучну ялинку. Звичайно, вона дорожча, але й використовувати її можна не один десяток років. До того ж вибираючи штучне дерево, ви рятуєте багато ялинок і сосен, дбаєте про ліси та якість повітря, яким дихайте. Адже на новорічні свята щорічно знищуються 5000000 ялинок! А це 500 га лісу. 5 мільйонів дерев – це мільйони кубометрів кисню, якого нам так не вистачає.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень.

Раніше ми повідомляли, як обрати штучну ялинку, щоб була безпечною та без запаху: поради, які можуть зберегти здоров'я.