Після святкування може трохи болить голова і не зовсім добре самопочуття - тому варто знати, як допомогти собі подолати наслідки зайвого келишка, та привести "святковий" організм у тонус.

Медики радять озброїтись знаннями наперед, або ж намагатися не перестаратися з алкоголем.

Вода наш перший порятунок

Організм відчуває нестачу рідини. Щоб швидко прийти в себе, в перші 1,5-2 години з моменту пробудження варто випити до двох літрів води. Підійде майже будь-яка рідина: пийте водопровідну воду, мінеральну, неміцний зелений чай, розсіл. Це врятує від зневоднення організм, виведе токсини, які утворилися при перероблюванні алкоголю, і швидко зніме симптоми похмілля. Відмінний ефект дає чай з медом і лимоном. Каву краще не пити.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Їжа на користь

Найкраще допоможуть вівсяна або манна каша, квашена капуста, кисломолочні продукти (кисляк, знежирений сир), йогурти, нежирний курячий бульйон, також можна з'їсти кілька яєць накруто, теплий борщ зі сметаною, помідор із сіллю.

Сон найкращий лікар

Важливим елементом відновлення після похмілля є здоровий сон.Тривалий сон допоможе організму самостійно впоратися з інтоксикацією і, прокинувшись, ви відчуєте себе зовсім іншою людиною. Після сну також варто прийняти душ, поїсти і не забувати про воду.

Не робіть цього

Пити зранку алкоголь - погана ідея, це тимчасове полегшення. Також не варто вживати каву, міцний чай, енергетичні напої - нервова система і так збуджена. Ні в якому разі не відвідуйте баню та не навантажуйте організм фізичними вправами у цей день.

Нагадаємо, ми писали, що любиш ганяти - люби і пішки ходити: українських водіїв залишать без коліс за перевищення швидкості

Як повідомляв "Знай.ua" в Україну йдуть штормові вітри й хуртовини: яким областям готуватися до негоди, прогноз на 16 грудня.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні знову подорожчало пальне: скільки на АЗС обійдеться бензин, дизпаливо та автогаз.