Вимкнення світла, які стали частішими після атак росії на критичну інфраструктуру України, призводять до незручностей. Особливо дошкульно, коли разом зі світлом зникає доступ до мережі.

На порталі "Pro гроші" поділилися власним досвідом під'єднання роутера до акумулятора. Роутер без світла не працює, а мобільний інтернет часто відсутній через поганий зв'язок. Можна під'єднати роутер до павербанка. Але якщо потрібен більш надійний та довготривалий доступ до мережі, варто придивитись до інших варіантів.

Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube
Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube

Спочатку треба перевірити, чи працює ваш провайдер під час відключень світла. По-перше, зателефонуйте вашому провайдеру у службу підтримки, назвіть адресу і спитайте, чи є резервне живлення для роботи обладнання під час відключень світла.

Якщо воно є — чудово, перевірку закінчено і можна переходити до наступного етапу. Якщо ні — не засмучуйтесь одразу. Техпідтримка може помилитися.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Щоб перевірити роботу інтернету без світла, можна взагалі не звертатися до провайдера, а зробити це самотужки. Коли зникне електроенергія, дістаньте LAN-кабель (кабель, який відповідає за домашній інтернет у вас у квартирі) з роутера і під’єднайте його до ноутбука, якщо є спеціальний роз’єм для цього.

Зачекайте декілька хвилин, і якщо ноутбук під'єднався до інтернету напряму від кабелю — акумулятор буде вам в пригоді. 12-вольтовий і на придбаному акумуляторі здатен працювати до 8 годин, але корисні з них мені лише 6, бо більше не витримує сам провайдер.

Як під'єднати акумулятор?

Акумулятор під'єднуємо до зарядки "крокодилами" на плюс та мінус і вмикаємо в розетку. Кабель для роутера під'єднуємо до акумулятора (два кабелі живлення) на ті ж місця, що і зарядку, і приєднуємо до роутера замість звичайного блоку живлення.

Таким чином, коли вимкнеться світло, акумулятор автоматично перестане заряджатися від мережі й почне віддавати заряд роутеру.

Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube
Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні знову подорожчало пальне: скільки на АЗС обійдеться бензин, дизпаливо та автогаз.

Також "Знай.ua" інформував, у МВС запровадили нові правила для реєстрації автомобіля, водіїв попередили про нововведення.