З настанням холодів українці почали використовувати більше газу, щоб обігріти свої будинки, адже іноді тепла від батарей не вистачає, а газова плита завжди допоможе.

Але яке ж буває здивування деяких, коли до і так збільшеної платіжки через активне користування благом приписуються зайві куби. Таке сталося з українкою, і вона вирішила розібратися в ситуації.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

"Чому мені доліпили зайві куби за липень" , - звернулася клієнтка АТ "Вінницягаз".

Сервіс 104.ua вирішив відповів на запит від споживача газових послуг, адже з таким стикаються багато українців.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

У відповідь АТ "Вінницягаз" провело перевірку щодо зафіксованих обсягів спожитого газу. Як виявилося, з квітня до липня клієнт не передавала свідчення лічильника. У разі нарахування проводяться розрахунковим способом.

Тобто обсяги газу визначаються виходячи із середньомісячного споживання у відповідний період попереднього року, обсяг спожитого газу може відрізнятись від фактичного. ⠀

Який висновок: Щоб обсяги газу не визначалися розрахунковим методом і збігалися з реальним споживанням, передавайте показання вчасно – з першого по п'яте число щомісяця.

Відповідь сервісу 104.ua на характерний запит українців
Відповідь сервісу 104.ua на характерний запит українців

Нагадаємо, чому Нафтогаз не приймає даних лічильників: у компанії зробили важливу заяву.

Раніше ми повідомляли, довідка для пільг та субсидій: у "Нафтогазі" українцям показали, як усе зробити, не встаючи з дивана.

Також стало відомо, що тариф на газ у грудні змінили: хто платитиме по-старому, а хто дорожчий.