Відключення електроенергії в Україні стали ще однією причиною більш раціонального підходу до до наповнення холодильника. То ж не варто класти у нього зайві продукти, особливо якщо зараз цьому придладу доводиться працювати лише кілька годин на добу.

Зазвичай багато хто з нас звик класти в холодильник продукти, які зовсім не потребують такого зберігання. Нижче наведено короткий список популярних продуктів, які не потрібно класти у холодильник.

Які продукти не варто зберігати в холодильнику

1. Хліб. Передусім через те, що молекули крохмалю, які містяться у будь-якому хлібі, під час зберігання в умовах низьких температур, кристалізуються. То ж у холодильнику цей продукт черствішає швидше, а також набирає чимало води і сторонніх запахів.

хліб
хліб

2. Помідори. Врахуйте, що чимало овочів та фруктів тільки псуються від холоду. Й, зокрема, помідори втрачають свою смакові властивості. Тому просто зберігайте томати поза холодильником, не залишаючи їх на прямому сонячному світлі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

3. Цибуля. Для її якісного зберігання потрібне досить сухе повітря і вільна його циркуляція, а цього холодильник забезпечити не в змозі. Найкраще зберігати цибулю у темний ящику, щоб не проросла. Але в жодному разі не в пакеті.

4. Часник. У холодильнику він просто займатиме зайве місце, адже жодних особливих умов зберігання не потребує.

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

5. Авокадо. В холодильнику авокадо зіпсуються навіть швидше, тому їх радять зберігати у паперових пакетах. А в холодильник класти - лише розрізані.

6. Банани. Оскільки крохмаль у них руйнується під дією холоду та вологи, через це вони темніють, а їхній м'якуш робиться глевким.

7. Картопля. Крім усіх негативних наслідків, які мають продукти з вмістом крохмалю, на додачу її текстура від холоду стане більш розсипчастою, що погано позначиться на смаку.

8. Диня, манго, солодкий перець. Якщо вони не розрізані, то прекрасно зберігатимуться за кімнатної температури. Тільки розрізані плоди варто загортати у харчову плівку і класти у холодильник.

Рослинна олія, скріншот з відео
Рослинна олія, скріншот з відео

9. Олія. Оливкова олія у холодильнику просто на просто замерзне. У соняшникової олії температура замерзання дещо нижча, проте зберігання за температури меншої від +18 градусів їй теж на користь не піде.

10. Мед. Оскільки він є природним консервантом, то й особливих умов зберігання не потребує. Слід врахувати також вплив холоду на молекули цукрів, яких у меді дуже багато. Тому краще зберігати його просто у темному місці.

11. Кава. У холодильнику вона набереться сторонніх запахів, що не є добре для аромату цього продукту.

12. Шоколад. Від такого зберігання у продукті почнуть руйнуватись цукри, зміниться текстура і з’явиться білий наліт.

Шоколадні цукерки, фото скріншот з відео
Шоколадні цукерки, фото скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації