Ціна "скумбрії по 8" коливається в межах 130 -140 грн.

За інформацією Держстату, середні ціни на продукти у листопаді-грудні цього року зросли на 33,5%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Риба. Фото: скриншот YouTube
Риба. Фото: скриншот YouTube

Це вище загальної інфляції в Україні, яка за станом на середину грудня становить 27,5%. Лідер подорожчання — яйця (80,7%). На другій сходинці - фрукти — 70,5%, на третій — овочі - 49,7%.

Далі у рейтингу — риба та всі види продуктів з риби — на 45,5% (до слова, "знаменита скумбрія по 8 гривень" від Олени Зеленської тепер коштує на ринках та в супермаркетах 130−140 гривень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Торік у грудні за кілограм скумбрії просили 90 гривень. Цукор став дорожчим на 32,9%, хліб — 29,7%, макаронні вироби — 27,5%, олія — 25,7%.

Риба на прилавку. Фото: скриншот з відео
Риба на прилавку. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що скумбрія досить корисна риба, вона багата на корисний риб'ячий жир, який знижує рівень холестерину в крові. Також скумбрія знижує ризик виникнення діабету другого типу. Антиоксиданти у складі скумбрії корисні для імунітету.

Але не варто забувати, що солона їжа затримує вологу в крові та спричиняє набряки. Таку солону їжу не рекомендується їсти людям з гіпертонією та хворобами нирок.

Нагадаємо, ми писали, що відривайте хвостики – так дешевше: українців порадували новими цінами на банани.

Як повідомляв "Знай.ua" панікувати не можна, заспокоїтися: ціни на пальне в Україні "вгамуються" і можуть знизитися

Також "Знай.ua" інформував, затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році.