Незабаром закінчиться 2022 рік, який розпочався добре... до середини лютого, коли почалися ескалаційні рухи на Донбасі з боку Росії, що призвело до наступної повномасштабної війни, яка досі не закінчилася.

Збройна агресія окупантів призвела до економічних проблем у нашій країні, а також проблем з критичною інфраструктурою, включаючи відключення електроенергії.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Усе це призводить до зростання ціни продукты. На сайті Державної служби статистики поділилися даними, що свідчать про збільшення цін у порівнянні з минулим роком. З грудня 2021 року вони змінилися на 33,5%. Тоді як інфляція дещо нижча за цей рівень - 25,7%.

Звичайно ж, найбільше страждають ціни на яйця, які кілька місяців тому злетіли у вартості більше ніж на 100%. А ще фрукти, овочі – на 70,5% та 49,6% відповідно. Ще фіксують подорожчання риби та рибопродуктів – на 44,5%, цукру – на 32,9%.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Супермаркет. Фото: Знай. UA
Супермаркет. Фото: Знай. UA

Також в українців "відібрали" доступний хліб. Хлібопродукти разом із макаронними виробами додали в ціні 29,7% та 27,5% відповідно.

Однак список можна продовжувати, адже зросли ціни на все - абсолютно, включаючи олію, м'ясо, молоко, сир. Навіть соняшникова олія, яка ще до війни шокувала українців - і то зросла в ціні на 14,1%.

Нагадаємо, в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали

Як повідомляв "Знай.uа", Новорічний стіл 2023 року подорожчає в половину: названі продукти, які до кінця року буде складно дістати

Знай.uа писав, як позбутися неприємного запаху з холодильника: дієвий і дуже доступний засіб