Цінники на овочі змінилися, ціна на часник, буряк та картоплю подорожчали.

Найбільш "ходові" овочі в українських супермаркетах постійно стикаються з подорожчанням, адже фактор війни, а точніше агресії рф на теренах України, збільшує інфляцію, що наглядно демонструють ціни в магазинах. Про це пише Мінфін.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Картопля подорожчала за місяць в середньому на 20 копійок. У листопаді ціна на картоплю була 9,61 грн, а тепер - 9,78 грн.

Скриншот цін на картоплю, Мінфін
Скриншот цін на картоплю, Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Буряк у супермаркетах подешевшав. У минулому місяці кіло буряка можна було купити за 12,77 грн, а у грудні середня ціна 12, 40 грн.

Скриншот цін на буряк, Мінфін
Скриншот цін на буряк, Мінфін

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Часник також значно здешевів. Кіло подешевшало на 4 грн за місяць. У грудні кіло цілющого овоча коштує 110 грн. Це ціна в середньому. Найдешевша пропозиція у Новусі - 102 грн, найдорожча — Мегамаркет за 129 грн.

Скриншот цін на часник, Мінфін
Скриншот цін на часник, Мінфін

На думку фахівців ціни на овочі не будуть зростати. Хіба що наприкінці зимового сезону, коли запасів у сховищах поменшає. Проте, імовірно, що через руйнацію енергоструктури, подорожчання таки відбудеться.

Нагадаємо, ми писали, що ці кольори видадуть вік і ще більше зістарять: який манікюр краще не робити зрілим жінкам.

Як повідомляв "Знай.ua" що ночівля, комендантська година та збільшення середнього чека: що чекає на українців у ресторанах на Новий рік

Також "Знай.ua" інформував, користь від цибулі, про яку ви ще не чули: декілька порад, як правильно вживати цілющий овоч.