Основні проблеми з фінансами виникають через те, що люди неграмотно ними розпоряджаються. Немає нічого поганого в кредитах чи у дуже малих сумах заощаджень.

Головне, щоб людина розуміла, нащо їй кредит, мала план, як його обслуговувати та чітко його виконувала, і, попри невисоку зарплату, вела бюджет і розпоряджалась своїми грошима на користь собі. Про це йдеться у матеріалі PROгроші.

Планування. Фото: Youtube
Планування. Фото: Youtube

Лад в гаманці і кредитах

Частина людей користується безконтактною оплатою, але навести лад у гаманці — це перший крок.

Багатьом хочеться увійти у Новий рік без боргів. Порада не влазити в борги лише звучить просто, однак декому дійсно взимку знадобиться кредит чи невелика позика, адже зима 2022-2023 найважча за останні кількадесять років. Наприклад, комусь терміново потрібен генератор, і грошей для цього не вистачає.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

При взятті кредиту слід попіклуватися про те, щоб в установа, яка пропонує гроші в позику була відповідна ліцензія.

Фінансовий план потрібен кожному

Про планування та звітність своїх власних фінансових потоків є багато інформації. Суть їх в тому, щоб проаналізувати витрати - оптимізувати їх - почати заощаджувати та інвестувати.

Власне це три етапи, завдяки яким вдасться навести лад у грошах і зробити керування ними більш ефективним.

Грошовий потік. Фото: Youtube
Грошовий потік. Фото: Youtube

Інвестиції — головне в примноженні фінансів

Найкраща звичка для людей з будь-якими доходами – інвестиції. Це не обов'язково складні схеми з акціями й цінними паперами, коли треба залучати професіоналів та консультуватися з фінансистами. Почати можна з простого. Один із найпростіших способів – покласти гроші на депозит.

Нагадаємо, ми писали, що ночівля, комендантська година та збільшення середнього чека: що чекає українців у ресторанах на Новий рік.

Як повідомляв "Знай.ua" користь від цибулі, про яку ви ще не чули: декілька порад, як правильно вживати цілющий овоч.

Також "Знай.ua" інформував, плями та дрібні подряпини — не причина викидати шпалери, декілька порад від фахівчинь порядку.