Соняшникова олія - ​​продукт першої необхідності на кожній кухні, але його покупка все сильніше й сильніше б'є по гаманцях українців. Втім, у грудні зафіксувалося зниження цін на цей продукт. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на 12 грудня середній цінник на пляшку (850 мл) рафінованої олії торгової марки "Олейна" становить 61,65 гривні. Якщо порівнювати з листопадом, коли цінник був на рівні 62,55 гривні, то можна помітити, що продукт подешевшав майже на гривню. Найдешевше це соняшникова олія пропонується в Auchan - 59,9 гривні, а найвищий цінник виставив Megamarket - 65,1 гривні.

Соняшникова олія, кадр з відео
Соняшникова олія, кадр з відео

У той же час здешевлення торкнулося не всієї продукції. Так, олія торгової марки "Щедрий Дар" додала в ціні. Продукт подорожчав із 65,81 до 66,93 гривні за пляшку 850 мл. Найнижчий цінник виставив Varus – 65,9 гривні, а найвищий Auchan – 68,9 гривні.

Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube
Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто зазначити, що різких стрибків цін на олію не було вже досить тривалий термін. "Олейна" востаннє значно подорожчала у червні – з 58,5 до 62,73 гривні. "Щедрий дар" різко додав у ціні у травні - з 54,26 до 61,52 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, розкіш навіть на свята: бекон та буженина стали "золотими", на скільки зросли ціни в супермаркетах.

Крім того, ми писали, за рік ціни стали надхмарними: на скільки зросли витрати українців на продукти.