Стало відомо, що українці, які досягли пенсійного віку, можуть відстрочити вихід на пенсію та продовжити працювати. Таким чином у них з'являється можливість збільшити розмір пенсії.
Українцям пропонують два види підвищення пенсії. Кожен має свої нюанси та відрізняється розміром.
Перший – на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, якщо відстрочка від виходу на пенсію складає до 60 місяців. Другий – на 0,75% за кожен повний місяць страхового стажу, якщо відстрочка від виходу на пенсію становить понад 60 місяців.

Пенсіонери, фото finam
Пенсіонери, фото finam

Важливо зауважити, що збільшення рахують лише за повні місяці роботи. Про це повідомляють у Пенсійному фонді України. А у протилежному випадку, якщо людина пропрацювала неповний місяць, підвищення виплат від держави не буде.

Українці, які бажають відстрочити пенсію, мають повідомити ПФУ до досягнення пенсійного віку, якщо його трудову книжку оцифровано. Це робиться для того, щоби пенсію не призначили автоматично.

Якщо трудова не оцифрована, потрібно просто не звертатися із заявою про призначення пенсії. Вважатиметься, що людина захотіла вийти на пенсію пізніше.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, "Заздрите?": вагони "Укрзалізниці" перетворилися для пасажирів на мікрохвильову піч, люди задихаються

Також портал Знай.ua писав, що переселенцям загрожує покарання за неявку до військкомату: розцінюють як ухилення від служби