На одному із засідань Кабінету Міністрів України було озвучено план щодо систематизації процесу першочерговості подачі електроенергії.

Таким чином, хочуть запровадити чотири рівні пріоритетів – прості українці у житлових будинках, звичайно ж, на останньому місці. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що доручення було надано Міністерству енергетики.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

Перший рівень – це, звичайно ж, критична інфраструктура, до якої входять об'єкти теплопостачання, водопостачання та лікарні. На другому етапі слідує військово-промисловий комплекс - усе те, що щохвилини працює на оборону України.

Третій рівень займає бізнес, заснований на виробництві критично важливих продуктів та товарів – молокозаводи, хлібопекарні тощо. І під кінець слідує житловий комплекс, після нього електрику будуть подавати на об'єкти, що залишилися.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Це, за словами Дениса Шмигаля, дозволить Україні вистояти цієї зими.

"Принцип "все для фронту" залишається абсолютно незмінним. Це справедливий підхід", - додав він.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Українців готують до того, що щонайменше до березня 2023 року нам доведеться жити в умовах віялових відключень. Проте всім хочеться вільно вдихнути та дожити до моменту, коли воїни ЗСУ переможуть російські війська.

Нагадаємо, за рік ціни стали надхмарними: на скільки зросли витрати українців на продукти.

Як повідомляв "Знай.uа", українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати падіння чи стрибка

Знай.ua писав, розкіш навіть на свята: бекон і буженина стали "золотими", на скільки зросли ціни в супермаркетах