Українців готують до зростання курсу долара. Це станеться у будь-якому випадку, навіть незважаючи на відсутність тривалих блекаутів у країні.

Такий прогноз надав аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов. На його думку, курс американської валюти вже незабаром буде вищим, незважаючи ні на що. Він переконаний, що масові відключення електроенергії та загалом проблеми з енергетикою не вплинуть на економічну ситуацію.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Тому курс національної валюти послабиться через те, що в країні зросте попит на імпортні товари.

"На готівковому валютному ринку гривня до долара США закріпилася під рівнем 40,00, а євро досяг позначки 39,50. Поточна криза в енергетиці скоро негативно позначиться на реальному секторі економіки, що призведе до зростання попиту на імпортні товари. Останнє негативно вплине на курс гривні у середньостроковій перспективі", - висловився Андрій Гойлов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Виходячи з даних порталу "Мінфін", за останні дні було відмічено зниження курсу валют, незважаючи на озвучені прогнози від експерта. У понеділок, 12 грудня, долар купують по 39,90 гривні, а курс продажу становив 40,05 грн.

Обмінники. Фото: YouTube
Обмінники. Фото: YouTube

Раніше ми писали про те, що за рік ціни стали надхмарними: на скільки зросли витрати українців на продукти

Як повідомляв Знай.ua, переселенцям загрожує покарання за неявку до військкомату: розцінюють як ухилення від служби

Також портал Знай.ua писав, що українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибка