Часто так трапляється, що куплений хліб черствіє надто швидко, а викидати його зовсім не хочеться. На цей випадок існують деякі хитрощі, щоб його розм'якшити.

Звісно, хліб обов'язково потрібно викинути, якщо на ньому вже видно сліди цвілі або грибка - такий продукт їсти небезпечно. Проте в іншому випадку, не поспішайте викидати черствий хліб і купувати заміну, адже йому можна повернути свіжість.

Найчастіше ефект від розм'якшування протримається кілька годин, тому м'який хліб потрібно з'їсти швидко, адже потім він знову затвердіє. То ж чудовим рішенням стане порційне розм'якшування черствого хліба.

Хліб, фото: 2plus2.ua
Хліб, фото: 2plus2.ua

4 способи розм'якшити черствий хліб:

1. Як розпарити черствий хліб в духовці. Духовку розігрійте до 180 градусів і помістіть хліб, загорнутий у фольгу, на деко. Хліб скибочками розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець - через 20 хвилин. Після цього дайте хлібу охолонути у фользі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2. Як зробити черствий хліб свіжим на плиті. Хліб спершу покладіть у сито й у такому вигляді покладіть у каструлю, на дно якої налийте воду. Рідина повинна бути на такому рівні, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Доведіть воду до кипіння і потримайте хліб над нею 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати.

Хліб. Фото: скриншот з відео
Хліб. Фото: скриншот з відео

3. Як розм'якшити черствий хліб в мікрохвильовці. Поставте хліб у мікрохвильовку у злегка вологому паперовому рушнику. Залежно від ступеня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм'якнути. Потім зніміть папір і дайте йому охолонути. Бажано з'їсти одразу, адже він буде м'яким недовго.

4. Як освіжити черствий хліб за допомогою селери. Помістіть в пакет на застібці хліб і 2-3 стебла селери. У цьому разі вам знадобиться кілька годин, а ще краще залишити так на ніч. За ніч селера віддасть свою вологу хлібу, а сам овоч висохне.

хліб
хліб

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації