Яйця широко використовуються в кулінарії, а у відвареному вигляді їх найчастіше їдять на сніданки і особливо люблять спортсмени, адже це скарб корисних речовин. Однак є певні нюнси у термінах зберігання.

Важливо знати, за яких умов і як довго можна зберігати варені яйця. Якщо терміни закінчаться, можуть з'явитися шкідливі бактерії.

варені яйця
варені яйця

Як зберігати та в які терміни з'їсти

Зварені яйця круто потрібно з'їсти протягом максимум семи днів, за умови, що вони зберігалися відповідно. На це не впливає факт того, залишилися вони у шкаралупі чи ні. Це рекомендація від експертів у галузі охорони здоров'я та харчових продуктів.

Зберігати приготовані яйця слід у холодильнику, після приготування вони не повинні залишатися більше двох годин при кімнатній температурі, якщо це все ж таки сталося - необхідно охолодити.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як перевірити, чи зіпсувалося зварене круто яйце

Потрібно помістити його в миску із холодною водою. Якщо яйце залишиться на дні контейнера, проблем з його вживанням не буде. Якщо воно зрештою підніметься на поверхню, це означає, що воно непридатне для вживання і його слід викинути.

Незвичайні плями або запах теж можуть говорити, що яйця вже зіпсовані.

Нагадаємо, в Україні ще не все так погано: у яких країнах традиційна вечеря на Різдво обійдеться найдорожче

Раніше ми писали про те, які рослини не варто вирощувати вдома, щоб не нашкодити собі і близьким

Як повідомляв Знай.ua, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку