Через війну, яку розв'язав російський диктатор-терорист путін проти України, з усецільною підтримкою своїх підданих, в Україні росте інфляція.

Станом на 12 грудня буханець пшеничного на 650 грамів коштує в середньому 32,08 грн. Це на 0,71 грн перевищує середньомісячну ціну листопада в 31,37 грн. Такі дані подає Мінфін.

Хліб на полиці. Фото: скриншот youtube
Хліб на полиці. Фото: скриншот youtube

Водночас ціна на макарони та борошно практично не змінна. Борошно змінилося в ціні на 2 копійки за місяць, а макарони подорожчали на 1 копійку в середньому.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Щодо хліба, то востаннє пшеничний хліб коштував дешевше за цей рівень ще у вересні.

Так, у супермаркеті Megamarket буханець пшеничного коштує 32,16 грн, а у Novus – 31,99 грн.

Хліб зростає у ціні вже третій місяць поспіль.

Булочки, фото: Zira.uz
Булочки, фото: Zira.uz

Жовтень – 31,06 грн. (+1,71 грн);
листопад – 31,37 грн (+0,31 грн);
грудень – 32,08 грн. (+0,71 грн).

Дані Держстату свідчать, що в Україні спостерігається зростання вартості всіх продуктів. Найбільше подорожчали яйця та фрукти. Також значно додали в ціні овочі, риба та морепродукти, безалкогольні напої та хліб з хлібобулочними виробами.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні ще не все так погано: у яких країнах традиційна вечеря на Різдво обійдеться найдорожче.

Як повідомляв "Знай.ua" розкіш навіть на свята: бекон та буженина стали "золотими", на скільки зросли ціни в супермаркетах.

Також "Знай.ua" інформував, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку.