Лікарняні замінять іншими видами соціального "піклування". Так звані компенсації нададуть можливість довше бути у відпустці.

Кабінет міністрів доручив Міністерству економіки разом з Мінсоцполітики та іншим органам влади до 1 лютого 2023 року опрацювати питання надання роботодавцем оплачуваної додаткової відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника замість виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності. Про це йдеться у публікації НСН.

Лікарняні, скріншот: YouTube
Лікарняні, скріншот: YouTube

Працівникам, які тимчасово втратили працездатність (хворіли), компенсуватимуть лікарняні шляхом додаткових днів відпустки, які оплачуватиме роботодавець.

Лікарняний. Фото: скрін youtube
Лікарняний. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Виходить, що замість виплати лікарняних працівнику, що був якийсь час на бюлетені, просто продовжать щорічну оплачувану відпустку. При цьому в Мінсоцполітики зазначили, що не йдеться про повне перекладання фінансового тягаря, пов'язаного з виплатою лікарняних, із плечей держави на плечі роботодавця. Крім того, роботодавцю не збільшуватимуть термін, протягом якого йому доведеться компенсувати своєму працівникові тимчасову втрату працездатності.

У Мінсоцполітики додали, що наразі не опрацьовуються пропозиції щодо повного скасування виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування, збільшення строку оплати днів непрацездатності роботодавцями або обмеження тривалості оплачуваної відпустки за рахунок роботодавця замість виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

Нагадаємо, ми писали про відновлення документів про інвалідність: як це зробити і на що мають право ВПО.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть надіслати посилку практично задарма: "Укрпошта" оголосила про знижки.

Також "Знай.ua" інформував, як порадувати Чорного Кролика, але не роздратувати Тигра: що заборонено робити в Новий рік, щоб удача не відвернулася.