Українці платять за комунальні послуги у зимовий період не маленькі суми грошей, тому, у разі відсутності тих чи інших якісних послуг, можна домогтися перерахунку платіжок.

До фахівців звернувся українець, у якого кутова кватира, і взимку холодно, а платіжки за комунальні платежі надходять в повному обсязі.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Чоловік хоче дізнатися, чи можливо перерахувати розмір плати за неякісні послуги.

Згідно з Постановою Кабміна №1497 від 30.12.1997 року, температура в кутових квартирах на першому поверсі має бути не нижчою за 20 градусів. Але, враховуючі сьогоднішні реалії, звісно, цього не буде. Тоді, як мені мають нараховувати плату за опалення? Так само як і власникам внутрішніх квартир?

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фахівці вивчили питання, та зробили декілька порад та настанов.

По-перше, слід звернутися до відділу житлово-комунального господарства міської ради з вашим питанням, щоб безпосередньо до вас прийшли спеціалісти, провели обстеження централізованої системи опалення, склали акт і допомогли визначитися з нарахуваннями за опалення квартири.

Відповідно до законодавства, споживач має право на звільнення від сплати за послуги у разі їх ненадання та проведення перерахунку розміру плати за них.

Тобто, якщо послуги не надаються або надаються не в повному обсязі, за вашою заявою нарахування можуть перерахувати.

Якщо ви вважаєте, що ваше право, як споживача порушується, ви можете звернутися до суду за місцем вашого проживання.

Нагадаємо, ми писали, що за рік ціни стали захмарними: на скільки виросли витрати українців на продукти.

Як повідомляв "Знай.ua" з кожним днем ​​лише дорожче: АЗС засмутили оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз

Також "Знай.ua" інформував, не принесуть склянку води: жіночі імена, які носять невдячні доньки.