Українці з початком війни отримали статус ВПО та переїхали у безпечніші місця, де їх прийняли земляки. За розміщення вимушених переселенців держава надає фінансову компенсацію, а наразі ще роботодавці можуть розраховувати на виплати.

Йдеться про підприємства, які візьмуть на роботу українців із числа внутрішньо переміщених осіб. Вони мають право на компенсацію від держави. Про це розповіли у пресслужбі Мінреінтеграції.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Розмір компенсації становить 6500 гривень на кожного працевлаштованого та виплачується за 2 місяці роботи.

Щоб отримати дані виплати від держави, потрібно звернутися до центру зайнятості електронною поштою або особисто. Оформити компенсацію можна онлайн через портал Дія.

Також в Урядовому порталі повідомили, що найближчим часом Україна отримає грант на 200 млн. євро від Німеччини. Вона буде спрямована на підтримку ВПО.

"200 млн євро грантових коштів допоможуть Уряду України і надалі підтримувати осіб та сім'ї, які в результаті російської військової агресії змушені були залишати свої будинки та тимчасово виїхати в безпечніші регіони України", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, українські банки запровадили "національний банкоматний роумінг": що це означає для клієнтів і в чому користь

Як повідомляв Знай.ua, у НБУ попередили про чергове зростання цін на продукти.

Також портал Знай.ua писав, що за доставку можна не платити: "Укрпошта" порадувала українців приємним передноворічним подарунком