З початку року в Україні злетіли ціни на всі продукти, що навіть входять до переліку першої необхідності, такі як хліб. Які цінники на головний продукт виставили супермаркети у першій половині грудня, показують дані моніторингу, оприлюднені на порталі Мінфін.

Хліб входить до списку продуктів першої необхідності, втім, це не заважає йому дорожчати. З початку року ціни зробили помітний стрибок.

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

Станом на 10 грудня середня ціна на батон "Румянець" нарізка становить 22,65 гривні за буханець вагою 450 грамів. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, ціна знизилася на 4 копійки. Водночас батон Київський нарізний подорожчав з 25,57 до 25,84 гривні за буханець у 500 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Не втрималися ціни на пшеничний хліб - з 31,37 гривні він подорожчав до 32,08 гривні за 650 грамів. Хліб пшеничний "Цар Хліб" піднявся в ціні з 32,60 до 33,39 гривні за буханець у 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Хліб житній Український Московський в середньому пропонується по 35,70 гривні за 950 грамів. Ще в листопаді буханець цього хліба був дешевшим - 34,60 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.