Заготівлі на зиму це дуже зручно, адже поза сезоном буває складно дістати різні ласощі. Господині закривають різне - компоти, варення, маринади та соління. Але коли цього всього вдосталь, постає питання, де зберігати "скарб".

Ми розглянемо варіанти зберігання заготівель у квартирі, у приватному будинку місце точно знайдеться. Потрібний куточок знайти не так і просто, адже не хочеться, щоб банки виглядали з-під кута, але все було максимально практично.

Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom
Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom

Комора

Зазвичай вона вже передбачається під час планування квартир. Усередині можна встановити секції чи полиці для зберігання банок. Це дуже зручно.

Під вікном на кухні

У деяких квартирах можна зустріти стелажі, що вбудовані під кухонним вікном. Радимо зберігати там ті заготівлі, які використовуватимуться найближчим часом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Заготівлі під вікном, фото domopravitelnitsa
Заготівлі під вікном, фото domopravitelnitsa

Засклений балкон

При мінусовій температурі банки луснуть, тож це стосується лише засклених приміщень. Одної шафи вистачить, щоб розмістити заготівлі для невеликої родини, в іншому випадку варто подбати про додаткові стелажі. Краще прикрити дверцятами, щоб не кидалося у вічі.

Антресолі

Вони є у старих плануваннях квартир між коридором та кухнею. Однак є один мінус – складно буде дістати заготівлю, оскільки простір досить глибокий.

Антресоль, фото wikipedia
Антресоль, фото wikipedia

Шафа для консервації

Можна встановити спеціальну шафу для банок далеко від опалювальних приладів. Радимо розташувати за індивідуальними параметрами, тоді вона гармонійно вписуватиметься в інтер'єр.

Раніше ми писали три простих і доступних поради, щоб почати новий рік на позитивній ноті

Як повідомляв Знай.ua, спати як немовля реально в будь-якому віці: 6 кроків, щоб потрапити до царства Морфея