Майже кожен етап від зберігання сировини до зберігання готової продукції на складах вимагає електроенергії, тому регулярні відключення дуже негативно впливають підприємства, які виробляють продукти харчування. Якщо ситуація не покращуватиметься, то ціни на продукти неминуче зростуть, а асортимент на полицях магазинів суттєво зменшиться. Про це пише Today.ua.

Відключення електроенергії обіцяють підвищенням цін на овочі, оскільки вони повинні зберігатись у відповідних умовах, підтримувати які доводиться за допомогою дизельних генераторів. Витрати на зберігання зростають, а значить і ціни будуть вищими.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За словами виконавчого директора асоціації "Союз птахівників України" Сергія Карпенка, проблеми з електрикою змушують підприємців скорочувати обсяги виробництва, що загрожує дефіцитом і зростанням цін.

Молокопереробна галузь також вкрай чутлива до відключень світла, адже електроенергія потрібна кожному етапі виробництва.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Таким чином, через підвищення витрат на виробництво та зберігання продукції виробникам залишиться лише скорочувати обсяги виробництва. У свою чергу це стане причиною спорожнілих полиць у супермаркетах, а якщо удари по енергооб'єктах продовжуватимуться, то й ситуація погіршуватиметься.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.