Українці пережили листопад, наповнений рекордною кількістю відключень електрики. Вже почали приходити перші платіжки за комуналку, які показали, як змінилися суми у зв'язку з блекаутом.

Так як електрики не було фактично половину всього місяця, багато громадян чекають на вимушену економію на комунальних послугах. Однак, як виявилось, вони є далеко не у всіх.

"За відчуттями, з огляду на те, що світло давали в основному на півдня, а під час недавнього блекауту взагалі сиділи без електроенергії більше двох діб, розраховувала на мінус 50% у нарахуваннях за електроенергію. Але в результаті вийшло лише близько мінус 20%", — розповідає одна із мешканок столиці.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Експерти зазначають, що загалом зниження рахунків має бути на рівні 20-25%. Справа в тому, що електроенергія оплачується за лічильником, і виходить, що економія не дуже велика. Якщо ви раніше умовно платили за світло близько 500 гривень, то наразі це 350-400. Для цього є свої причини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зокрема йдеться про пристрої, які можна ще назвати "на випадок відключення світла" - пауербанки, ліхтарі з підрядком тощо. Без електрики люди починають ними користуватися, а потім одразу ставлять на зарядку.

"Припустимо, споживач використовує в годину X електроенергії. Відключили його, і він нічого не споживає, а працює від інверторів. Але коли назад включають електроенергію, ставить гелієві акумулятори на зарядку і споживає вдвічі більше електроенергії, щоб потім при відключенні світла знову перейти на інвертори. . Де логіка?" — написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

До речі, подорожчав і рекордно кіловат для українців. Якщо брати до уваги використання генератора, то тепер ціна на рівні 12-18 гривень за кіловат, коли раніше було 1,68.

Щодо платежів за опалення - поки що невідомо як це розраховуватиметься, а в Київтеплоенерго відмовилися це коментувати.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що 5 причин від експерта – змініть свою роботу та не руйнуйте себе

Раніше повідомлялося, що у Новий рік з відбивними та котлетками: українцям показали нові цінники на сало, свинину, курятину

Також помиратимуть пачками: на Росії почався найсильніший за всю історію дефіцит ліків