Свинина стала дещо доступнішою для українців, оскільки середня ціна на продукцію в листопаді знизилася на 4,1%. Такими даними ділиться асоціація "Свинарі України" (АСУ) за результатами щомісячного моніторингу національних торгових мереж.

За словами фахівців, на початку листопада свинина в мережах роздрібної торгівлі коштувала 184 гривні за кілограм, а на початку грудня цінник знизився на 10 гривень. Найбільш відчутно подешевшав несезонний ошийок – з 215,1 до 197,1 гривні за один кілограм. У діапазоні від 12,5 до 15 гривень знизилася вартість корейки, стегна та лопатки.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Вказується, що головною причиною здешевлення свинини є зниження закупівельних цін на живець свиней, вплив сезонних факторів, а також нові обставини воєнного часу. Зазначається, що незважаючи на всі складнощі, постачальники адаптувалися до нових умов, тому в майбутньому очікується стабілізація ситуації в роздрібній торгівлі.

Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube
Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Незважаючи на більш екстремальні умови роботи, більшість постачальників та покупців вже адаптувалися до них, тому надалі оператори очікують відносної стабілізації роздрібної торгівлі", - кажуть експерти АСУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.