Українці внаслідок регулярних відключень електроенергії страждатимуть не лише через побутові незручності, вони також можуть зіткнутися з подорожчанням продуктів.

Серйозного дефіциту продуктів харчування не очікується, а ось зростання цін цілком можливе, хоч і не надто критичне, лише на декілька відсотків. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

"Частка електроенергії в залежності від типу продукції впливає на ціну від 3% до 5%. Якщо ситуація буде поточною, з прогнозованим плановим відключенням, істотного подорожчання не передбачається. Будуть незначні коригування на декілька відсотків, але не більше", - заявив в ефірі телемарафону перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Доступ до базових продуктів буде, тому що в Україні виробляється більше, ніж потрібно для покриття внутрішнього попиту. Це стосується зернових, олійних культур та продуктів їх переробки.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За словами Висоцького, навіть за наявних площ, без урахування окупованих територій, посівів отриманої агропродукції буде вдвічі більше, ніж потрібно для споживання. Але якщо дефіцит і станеться, Україна просто скоротить експорт продовольства, перенаправивши його на внутрішній ринок.

Раніше ми писали про те, що українців готують до нових цін на молоко: чому подорожчання не уникнути

Як повідомляв Знай.ua, лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики