Стало відомо про те, яким буде цього року перший зимовий місяць. Чи чекати від грудня неприємних сюрпризів, чи він навпаки здивує аномальним теплом.

Про це розповіли синоптики із "Укргідрометцентру".

Поки що всі прогнози щодо відносно теплої зими збуваються, і кліматичні зміни сильно впливають на погоду. Можливість сильних морозів вкрай низька.

Зима сніг. фото: Знай.ua
Зима сніг. фото: Знай.ua

Середня температура у грудні очікується в межах -3 і +2 градусів, і це для України є перевищеною нормою.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Що стосується місячної кількості опадів, то в грудні очікується 34-78 мм, а ось у гірських регіонах 81-105 мм, що також у межах норми.

Абсолютний мінімум температури повітря становить – 24...-32° морозу, у східних, північно-східних та Чернівецькій областях місцями -33...-35°, у Львівській та Івано-Франківській областях до -36...-38°, на Закарпатті та півдні країни. місцями -17...-23°, на півдні Криму -10...-19° морозу.

Зима, фото: Знай.ua
Зима, фото: Знай.ua

А ось абсолютний максимум становитиме від 10 до 18 градусів тепла, а на півдні Криму до +25.

На більшій частині території країни у грудні починає утворюватись сніговий покрив, і лише на крайньому півдні це велика рідкість. На кінець року на українців може чекати сильний вітер, хуртовини, мокрий сніг. Проте загалом перший місяць зими пройде відносно тепло, що не може не радувати.

Перший сніг, фото: Znaj.ua
Перший сніг, фото: Znaj.ua

Нагадаємо, що вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття

Раніше повідомлялося, що українських водіїв попередили про новий штраф: не сідайте за кермо, якщо побачили це

Також, чи надовго затримаються в Україні мокрий сніг та крижаний дощ: прогноз погоди