Наступною метою Росії можуть стати банківські системи. Чи можливий повний колапс із готівкою, і де брати гроші.

Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону розповів колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Вже майже два місяці росіяни спеціально б'ють українськими об'єктами енергосистеми, і мета цього терору в тому, щоб паралізувати життя в Україні.

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Не виключено, що наступний удар буде спрямований на банківську систему, яка може призвести до тяжких наслідків, як і повний блекаут.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Тоді про безготівкові розрахунки можна буде забути, а готівки практично не залишиться. Але при цьому такий сценарій реалізувати їм буде практично неможливо.

"Чи може теоретично банківська система потрапити під удар? Теоретично будь-яка система, яка сьогодні є в Україні, може бути під ударом. Але що таке банківська система? Це неймовірно велика, широка мережа банківських установ по всій країні. Це широка мережа банкоматів. Це широка мережа сховищ. Це навіть велика мережа відділень Національного банку України у кожній області", – зазначив Арсеній Яценюк.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Систему комунікацій між банками вже неможливо знищити у час. Крім того, більшість банків перевезли свої сервери подалі від війни – до країн Європейського Союзу. Можуть з ладу вийти банкомати та інтернет-банкінг, але у відділеннях все буде гаразд. Найгірший результат для нас на сьогоднішній день – великі черги, але не більше.

Нагадаємо, що пенсійний фонд отримав 12,6 млрд грн додаткового фінансування: чи радіти пенсіонерам

Раніше повідомлялося, що частина аптек та ветклінік у Києві працюватимуть під час блекауту: перелік адрес

Також, АЗС різко підняли ціни на бензин, дизель та автогаз: повний бак обійдеться в цілий стан