В Україні ухвалили рішення перевипустити абсолютно всі посвідчення особи. Кому і для чого це потрібно буде і як це вплине на громадян.

Про це заявила заступник голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко. Свою заяву вона зробила під час свого виступу на конференції "Інфраструктурний день 2022".

Водій, скріншот: YouTube
Водій, скріншот: YouTube

Українців можуть зобов'язати наново зробити свої посвідчення водія, і, крім того, водіїв транспортних компаній можуть зобов'язати кожні п'ять років наново підтверджувати свої «права».

"Зараз ми працюємо над гармонізацією законодавства про дорожній рух. Фактично, всі посвідчення водія будуть перевипущені", - зазначила Юлія Клименко.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Подібно все відбувається і в Європейському Союзі. Там водіям усіх транспортних компаній потрібно кожні п'ять років підтверджувати своє право на керування транспортом.

Водій, фото з Telegram-каналу
Водій, фото з Telegram-каналу

"Громадяни це робитимуть кожні 10-15 років, залежно від того, в якому вигляді Верховна Рада ухвалить закон", - підсумувала заступник голови комітету ВР з транспорту та інфраструктури.

Раніше в Україні значно спростили процедуру отримання посвідчення водія і тепер їх можна отримати в будь-якому місті.

Отримання посвідчення водія, скріншот з відео
Отримання посвідчення водія, скріншот з відео

Нагадаємо, що пенсійний фонд отримав 12,6 млрд грн додаткового фінансування: чи радіти пенсіонерам

Раніше повідомлялося, що частина аптек та ветклінік у Києві працюватимуть під час блекауту: перелік адрес

Також, АЗС різко підняли ціни на бензин, дизель та автогаз: повний бак обійдеться в цілий стан