Українці можуть розраховувати ще на одну соціальну допомогу від держави. Під категорію потрапляють не всі, а лише ті, хто мешкає у певних населених пунктах.

Право на допомогу на проживання отримали мешканці ще 71 населеного пункту. Таку кількість місць додали до оновленого списку громад, розташованих у районі проведення воєнних дій, що перебувають у тимчасовій окупації чи блокуванні.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Відповідний наказ видало Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Список поповнився Вільнянською міською та Петро-Михайлівською сільською територіальними громадами Запорізького району Запорізької області, Високопільською селищною, а також Кочубеївською та Новоолександрівською сільськими територіальними громадами Бериславського району Херсонської області. До складу вказаних тергромад всього входить 71 населений пункт.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Мешканці цих пунктів тепер можуть отримувати виплати на проживання у розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

На відповідну допомогу мають право мешканці 331 територіального товариства дев'яти областей. Повний список доступний тут.

Раніше ми писали про те, що українцям показали ціни на популярні продукти – хліб, каву, чай та борошно: від бюджетного варіанту до менш доступного

Як повідомляв Знай.ua, в Україні з грудня значно зросла сума аліментів: кому і на скільки

Також портал Знай.ua писав, що українці масово відмовляються від російської мови навіть у побуті: що говорять опитування на 10-й місяць війни