Існують загальноприйняті правила для квітництва, які підходять до тих чи інших видів рослин. Найголовніше з них - вчасно поливати, проте господині дотримуються в цьому своїх звичок.

Деякі, не особливо дбайливі, поливають квіти, коли згадають чи встигнуть. Це категорично не можна робити. Вважається, що краще поливати квіти саме вранці, незалежно від пори року. Багато квітникарів навіть проводять тут паралель із людським організмом.

обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom
обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom

Чому краще поливати вранці

Є думка, що вночі рослини сплять так само, як і люди, а тому зайва волога їм ні до чого. Вчені навіть виявили, що рослини передчують світанок і прокидаються до сходу сонця.

Якщо говорити про сезонне поливання, то фахівці виділяють весняний, літній та осінній полив як одну групу, а зимовий – іншу. У першому випадку допускається поливати кімнатні рослини будь-коли.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Кімнатні рослини, фото: ukr.media
Кімнатні рослини, фото: ukr.media

Єдине обмеження – це якість води. Вона, як мінімум, повинна відстоятися і нагрітися до кімнатної температури. Також не допускається літньої спеки лити воду на листя – це загрожує опіком.

Взимку домашні квіти краще поливати лише вранці.

Вечірній полив може спровокувати появу гнилі, а через день зайва волога може випаруватися.

Раніше ми писали про те, який засіб врятує срібні прикраси від темного нальоту: достатньо помістити в скриньку поряд

Як повідомляв Знай.ua, не поспішайте викидати: як вивести пляму від воску на тканині - перевірені методи

Також портал Знай.ua писав, як відмити темні рукави та кишені у пуховика: 2 способи без прання та хімчистки