Кабінет Міністрів ухвалив постанову для забезпечення здійснення страхових виплат та соціальних послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

Кошти надійдуть отримувачам протягом цього місяця, запевнили в Мінсоцполітики. До кінця поточного року усю заборгованість погасять.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

З 2 січня 2023 року питаннями виплати лікарняних буде займатися ПФУ. Тому що саме до нього приєднають Фонд соцстраху з 1 січня 2023 року. Відповідні зміни регламентує Закон від 21.09.2022 р. № 2620-IX. Тому Фонд соціального страхування має вирішити усі боргові проблеми до кінця року.

На погашення заборгованостей за лікарняними та виплатами у зв’язку з вагітністю та пологами додатково виділили 3,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Працівники, які за станом здоров'я не можуть продовжувати свою роботу та беруть лікарняний, можуть розраховувати на лікарняні виплати. Підставою для нарахування лікарняних виплат є е-лікарняний, або листок непрацездатності.

Лікарняний. Фото: Bigmir.net
Лікарняний. Фото: Bigmir.net
Лікарняний. Фото: Bigmir.net

Нагадаємо, ми писали, що 150 гривень – це не знущання: як в Україні пенсіонери можуть отримати нову надбавку.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли, як відправити до ПФУ заявку на субсидію: навіть виходити з дому не потрібно.

Також "Знай.ua" інформував, потрійний стаж в Україні: хто та як може отримати збільшену пенсію, список документів.