Багато хто з нас із настанням холодів "забуває" про дачу, адже куди приємніше перебувати там у теплий час, і перебирається до міста.

Виїжджаючи, ми залишаємо там речі, які часто називаємо "мотлохом", але серед нього може бути і побутова техніка, на яку дуже згубно впливає мороз і призводить до поломок. Існує декілька порад, як підготувати свою техніку до зимівлі, щоб навесні не довелося витрачати гроші на ремонт.

Дача взимку, фото з вільних джерел
Дача взимку, фото з вільних джерел

Телевізор

Варто витягти з пульта батарейки, щоб узимку вони не потекли та не зіпсували прилад. Після цього від'єднати всі кабелі, а сам телевізор обернути в суху щільну тканину або папір.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

А навесні перед тим, як увімкнути пристрій, дайте йому зігрітися до кімнатної температури.

Холодильник

Холодильник знеструмте, розморозьте і витріть насухо. Дверцята залиште відчиненими, щоб у ній не з'явився неприємний запах, а також цвіль.

Пральна машина

Якщо пральна машина зберігатиметься в прохолодному приміщенні, просто від'єднайте її від електроживлення та просушіть. Злийте воду із шлангів, почистіть лоток, протріть манжету барабана.

Якщо у вас є інші електроприлади, їх також необхідно відключити, протерти сухою ганчіркою або спеціальним засобом для техніки, укутати плівкою від вологи і пилу, але краще відвезти, тому що від зайвої вологи взимку вона може вийти з ладу.

Нагадаємо, як швидко знизити вологість в будинку взимку, щоб уникнути появи цвілі: дієві методи

Раніше ми писали про те, чому мюслі не можна тим, хто худне: калорійна "бомба" під виглядом "корисного" сніданку

Як повідомляв Знай.ua, до Нового року українці побачать нові цінники на продукти: що зміниться та чи загрожує дефіцит