У Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали декілька порад українцям в період холодів та морозів, щоб уникнути переохолодження.

На сторінці в Facebook міністерства запропонували користатися кількома простими правилами для урахування за морозної погоди.

Поради для зігріву. Фото: кадр з відео
Поради для зігріву. Фото: кадр з відео

Поїжте

Не виходьте на мороз голодними й майте час на перекус. У холодний період організм витрачає більше енергії, щоб підтримувати температуру тіла в нормі, тож і поповнювати її треба частіше.

Одягайтесь тепло, але не стиснуто

Слідкуйте, щоб одяг був теплий та не обмежував рухів. Одягайте багатошаровий одяг. Шари одягу не повинні обмежувати ваших рухів – між ними має залишатися повітряний прошарок. Це допоможе зберігати тепло.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рятівна термобілизна

Використовуйте термоодяг. Термобілизна дозволяє зберігати температуру тіла протягом тривалого часу.

Зручне тепле взуття

Обирайте взуття на товстій підошві. Воно повинно бути просторим і не стискати ногу. Це дасть змогу підтримувати нормальний кровообіг, а прошарок повітря між шкарпетками та взуттям збереже тепло.

Без бравади: ховайте руки в рукавиці, а голову в шапку

Закривайте кінцівки та відкриті ділянки тіла. Надягайте рукавички, шапку, шарф або баф. Для захисту слизової оболонки губ використовуйте маслянисту гігієнічну помаду чи бальзам.

Рух — це життя

Змушуйте себе рухатись. Якщо вам доводиться перебувати на морозі з мінімум рухів, то час від часу виконуйте прості вправи для рук або ніг, щоб посилити кровообіг у судинах.

Нагадаємо, ми писали, що не поспішайте викидати: як вивести пляму від воску на тканині – перевірені методи.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли, як відправити до ПФУ заявку на субсидію: навіть виходити з дому не потрібно.

Також "Знай.ua" інформував, буде як новенький: як відбілити тюль засобами, що є під рукою - покрокова інструкція.