На фоні постійного підвищення цін на низку популярних продуктів, новина про здешевшання деяких категорій потішила українців. То ж які товари вже скоро можна буде купити за нижчими цінами.

Зокрема, в Україні очікують чергової зміни цін на продукти вже найближчим часом, а саме у грудні. За словами фахівців, дуже ймовірно, що через регулярні відключення електроенергії та додаткові витрати виробничників на генератори й пальне до них вплинуть на зростання цін.

Та попри це вартість деяких товарів може знизитися. Про це повідомляє agronews.ua. Наприклад, на думку експертів, завдяки гарному врожаю круп в Україні буде надлишок цих продуктів, то ж ціни на них будуть падати.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Відповідно, очікується, що у ціні впаде й популярна серед українців гречка, якої цьогоріч вродило немало. Тож аграрії будуть вимушені знижувати ціну на свій продукт. Адже вона популярною є ще хіба в росії та білорусі, а туди логічно ніхто продавати її не буде.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також цілком ймовірне й зниження ціни на борошно. Проте великого обвалу цін чекати не варто. Фахівці зазначають, що і крупи, і пшеничне борошно можуть здешевшати на 5%. Водночас на багато інших продуктів, на виробництво яких витрачається багато електроенергії, очікується суттєве зростання цін - подекуди в 5 разів.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

Отже, ціни на них можуть зрости наступним чином:

  • на м'ясо – до 10%;
  • на молоко та кисломолочні продукти – до 15%;
  • на кондитерські вироби – до 12%;
  • на хліб і соняшникова олія – до 10%;
  • на овочі з борщового набору – до 20%.

Стосовно цін на фрукти, на думку експертів, вони можуть залишитись на теперішньому рівні. Тішить також новина про те, що дефіциту продуктів в Україні експерти не передбачають. А

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації