В Україні почали перевіряти внутрішньо переміщених осіб, щоб порушників позбавити виплат від держави.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович. Вона зазначила, що влада серйозно зайнялася переселенцями. Перевірятимуть для того, щоб ті, хто вже не потрапляє під цю категорію громадян, перестали отримувати фінансову допомогу.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

"Людина, яка повернулася додому, у своє постійне місце проживання, перестає бути переселенцем. Тому її повинні позбавити виплат, призначених саме для ВПО", - заявила вона.

Жолнович наголосила, що таких людей багато, проте не виключає, що ситуація може бути фінансово важка і у тих, хто вже не підпадає під категорію ВПО.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Їм, за словами міністра, держава запропонує інші варіанти підтримки – програми для малозабезпечених, багатодітних та сама субсидія.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Перевірка буде проходити наступним чином:

Людина отримає повідомлення з проханням прибути до управління соцзахисту. Якщо той протягом 10 днів не з'явиться, його знімуть з обліку ВПО. У разі об'єктивної причини неявки він має надати документи, які пояснюють його відсутність. У ряді випадків виплати буде відновлено.

Раніше ми писали про те, що українським водіям нагадали про головні заборони на зимовому шляху: звертаємо увагу навіть на деталі

Як повідомляв Знай.ua, "Повна прірва" - українці скаржаться на неможливість отримати кошти у ПриватБанку

Також портал Знай.ua писав потрійний стаж в Україні: хто і як може отримати збільшену пенсію, список документів