Існує декілька видів головного болю, але вони однаково приносять безліч незручностей.

Якщо раптово, посеред робочого дня, у вас виникає бажання помасажувати віскі пальцями, що гудять, швидше за все, це головний біль напруги. Це найпоширеніший тип головного болю.

Головний біль, Фото з відкритих джерел
Головний біль, Фото з відкритих джерел

Зазвичай головний біль напруги проявляє себе ниючим відчуттям в районі чола і за очима. Але може концентруватися й у сфері скронь.

Як позбутися від головного болю напруги:

Зазвичай досить просто відпочити. Спробуйте розслабитись, по можливості покладіть на лоб прохолодний компрес. Якщо не допомагає, прийміть безрецептурне знеболювальне на основі ібупрофену або напроксену натрію.

Якщо біль повторюється частіше двох разів на тиждень, варто проконсультуватися з лікарем для початку з терапевтом. Просто пити знеболювальні в такому разі небезпечно.

Мігрень

Мігрень супроводжується нав'язливим пульсуючим головним болем з одного боку голови. Починається як відчуття, що давить в області чола, за очима або у скроні.

Є характерні ознаки: наприклад, такий біль триває щонайменше декілька годин, супроводжується нудотою та підвищеною чутливістю до звуків та світла. Але головним симптомом є аура, тобто дивні зорові, нюхові чи звукові відчуття. Вони не обов'язково з'являються перед або під час нападу болю, але якщо є, то вказують на мігрень з ймовірністю майже 100%.

Як позбутися:

Якщо підозрюєте у себе мігрень, якнайшвидше, при першому ж натяку на наближення нападу, прийміть безрецептурне знеболювальне - наприклад, таблетки на основі парацетамолу або ібупрофену. Найкраще при мігрені звернутися до лікаря.

Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua
Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua

Нагадаємо, як швидко зробити обігрівач зі свічки: інструкція, з якою впорається кожен

Як повідомляв Знай.ua, якщо пригоріла каструля: легкий спосіб очищення без губки, порошків і гелів